Logo, Klima Viken

Nye maskiner på plass

Volvo L25 elektrisk hjullasterVolvo L25 elektrisk hjullaster

Siden 2017 har prosjektet «Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy» kostnadsfritt lånt ut maskiner til kommuner, fylkeskommuner, og entreprenører som gjør oppdrag på vegne av det offentlige. Geografisk dekker prosjektet fylkene Viken, Oslo, og Vestfold og Telemark.

Over 330 utlån har det blitt. Fra Halden i sør, til Gol i nord. Fra elektriske hagesakser til 25 tonns gravemaskiner på batteri. Valgmulighetene er mange.

Nå har prosjektet utvidet maskinparken sin nok en gang - Se hvilke maskiner prosjektet låner ut her!

Prosjektet har blant annet flere fossilfrie maskiner som vil passe godt nå som høsten nærmer seg, som en plentraktor, snøfreser, en splitter ny hjullaster, og to nye feiemaskiner.

Overgangen til en fossilfri transportsektor er godt i gang. Det kommer stadig nye kjøretøy og anleggsmaskiner på markedet som enten går på elektrisitet, hydrogen eller biogass.

Likevel er nok terskelen fortsatt ganske høy for en del aktører når det gjelder å investere storstilt i fossilfrie løsninger. Det er her prosjektet «Test av fossilfrie maskiner og kjøretøy» kan være til hjelp.

Har du en maskin vi mangler i oversikten?

Prosjektet ønsker å komme i kontakt med leverandører av fossilfrie maskiner som tilbyr fossilfrie maskiner vi mangler i enten kartleggingen eller utlånspoolen.

Vi diskuterer gjerne samarbeid om testing og demonstrasjon hos kommunene i prosjektområdet, og publiserer informasjon om maskinene i vår kartlegging.

Ønsker du å låne en maskin? Da kan du gå inn på denne siden og se hvilke maskiner vi har tilgjengelig. Lån og levering er kostnadsfritt.

Prosjektet har mottatt støtte fra Miljødirektoratet, Interreg Norge-Sverige, og Interreg North Sea Region Coben.